Rolstoeltouringcar met rolstoellift

W

Wilt u een rolstoeltouringcar huren omdat u rolstoelpassagiers of minder valide passagiers moet vervoeren? Met de touringcar met rolstoellift van Martinus Tours bent u goed op weg. Onze rolstoelbus is van alle gemakken voorzien. Door onze professionele en betrouwbare chauffeur, geniet u van een comfortabele en onbezorgde reis. Wij maken reizen mogelijk, juist ook voor mensen in een rolstoel.

roelstoel-lift-ii.jpg

Het grote voordeel van rolstoelvervoer

Het grote voordeel van onze rolstoeltouringcar met rolstoellift is dat we het mogelijk maken om passagiers die in een rolstoel zitten eenvoudig in de touringcar te krijgen en van A naar B te brengen. De passagier kan tijdens de rit in zijn/haar rolstoel blijven zitten, want we zetten de rolstoel vakkundig vast in de daarvoor bestemde richting. In totaal kunnen er zes rolstoelen met onze bus worden vervoerd. Het maximum aantal personen is dan 35: zes rolstoelen en 29 overige zitplaatsen.

Veiligheid en keuring

Voor het verzorgen van reizen met invalide mensen zijn geen speciale vergunningen nodig. Naast de jaarlijkse verplichte APK-keuring moeten ook de rolstoellift en de brandblusser jaarlijks worden gekeurd. Voor de veiligheid van de rolstoelpassagier beschikt onze rolstoelbus over een fogmaker. Mocht er brand uitbreken in het motorcompartiment, dan zal deze automatisch door de fogmaker worden geblust.

Martinus Tours: een unieke rolstoelbus

Bij de meeste rolstoeltouringcars zit de lift achterin. Dit betekent dat de passagier in de rolstoel ook achterin zit, ver weg van de overige gasten. Bij Martinus Tours hebben we daarom gekozen om de lift voorin te plaatsen. Hierdoor zit de rolstoelpassagier gezellig bij de overige passagiers. En kunt u als partner gewoon naast uw partner zitten. Ideaal voor een speciale bedevaartreis of dagreizen met valide en invalide passagiers.

Daarnaast hebben we de uitstapdeur naar de achteras laten verplaatsen. Hierdoor kunnen er over de gehele rechterzijde rolstoelen staan. Op dit moment zijn we de enige in Nederland die zo’n rolstoeltouringcar bezit. Uniek dus. Meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0297-263980 of het contactformulier.
dji-0020-mp4-00-00-14-15-still001.jpg