Nieuwe bus biedt optimaal comfort

29 augustus 2013

Nieuwe bus biedt optimaal comfort Bij Martinus Tours gaan de rolstoelers gewoon als volwaardige passagiers mee.

Vaak beland je als rolstoeler achter in de bus. Als er al plek voor je is. Bij Martinus Tours is dat anders. De lift waarmee de rolstoel aan boord wordt gehesen is bij Martinus gelijk achter het voorwiel van de bus geplaatst. Daardoor kunnen er maar liefst 10 rolstoelen, over de gehele lengte van de bus, geplaatst worden en kan de begeleider lekker naast de rolstoeler gaan zitten. Wel zo gezellig. En ook uniek voor Nederland.

Martinus Tours bestaat al weer veertien jaar en toen zich een gelegenheid voordeed een nieuwe bus aan te schaffen viel de keuze op de Setra, die ook wel de Rolls Royce onder de bussen wordt genoemd. Een degelijk Duits product dat is voorzien van alle gemakken waardoor de passagiers met alle luxe en comfort kunnen reizen. Er is gekozen voor een model met een ruime instap en comfortabele stoelen, zodat de passagiers zich een vorst kunnen wanen. Een volledig automatisch aircosysteem zorgt er voor dat er meer dan plezierig gereisd kan worden.

Martinus Tours is een klein Waverveens bedrijf, waar de zaken aan de keukentafel worden besproken. Martien Leerentveld en zijn vrouw Willie runnen het bedrijf. Door de korte lijnen, u doet zaken met de uiteindelijke chauffeur of chauffeuse, is er aandacht voor detail. Dat moet ook wel als je al jaren o.a. voor de Zonnebloem rijdt en je weet dat juist deze groep passagiers extra aandacht vraagt en dus ook krijgt. Martien reed twintig jaar als lijnchauffeur in Utrecht. Was toen aan een nieuwe uitdaging toe en sprong samen met zijn vrouw in het diepe. Beiden vinden het leuk reizen uit te stippelen voor mensen die een dag lekker op stap willen gaan. Door hun jarenlange ervaring kennen ze de plekjes van Nederland die een bezoek de moeite waard maken, maar ook de toegankelijkheid van die locaties voor mensen die wat minder of helemaal niet ter been zijn. Een reis met beiden is nooit saai. Onderweg vertelt de chauffeur vaak over de bijzondere dingen die je langs de Nederlandse wegen aantreft. Dat zijn er heel veel, dus er is altijd voldoende gespreksstof voorhanden.

Martinus Tours ziet het samenstellen van een leuke dagreis als een uitdaging. Heeft u zelf nog geen concrete plannen, dan gaan Martien en Willie graag met u aan de keukentafel zitten en bespreken een aantal leuke bestemmingen met u. In een normale bezetting biedt de bus plaats aan 51 personen. Gaan er rolstoelen mee, dan wordt dit aantal kleiner. Voor iedere rolstoel moet er immers al een bankje van twee uit de bus worden gehaald. Puzzel eens mee en ontdek dat Martinus Tours veel voor u kan betekenen.